The whole thing













Bara för att jag längtar något sjukt efter att ha asfalt under smutsiga converse, vita blommor i trädgården när man kommer hem, att ha skinnjackan i väskan och inte på, en egobild med mig och Emma och våra snygga tvillingbrillor, att äta jordgubbar på en bänk på torget med sju par bruna ben på, att ligga på tegeltrappan utanför skolan och sola magen för att sen komma försent till Bengts lektioner för att man nästan somnat i solen, att gå ut genom skoldörrarna med shorts, vitt linne, röd Adidasväska och håret blåsande bakåt, och jag längtar efter kvällarna jag tillbringade med myggorna, högtalarna och världens finaste vänner.

21:49

I talk to you as to a friend
I hope that's what you've come to be
It feels as though we've made amends
Like we found a way eventually

The Perishers – Sway


We were just friends, at least that's what you said


Chinatown i NY

Gårdagen blev faktiskt riktigt nice, en del trevligt folk gjorde kvällen bra. Skinnjacka och linne är inget tips om man ska vänta på bussen i tjugo minuter. Fick dock lite hjälp med värmen. Sista bussen gick vid tolv, så jag var hemma ganska tidigt. Nu när man kollar ut tror man att det är sommar ute, solen skiner från en helt blå himmel. Därför satte jag mig i stekarstolen och solade (med dunjacka istället för bikini) och det kändes nästan som sommar också. Om några timmar är det träning och det blir med stor trolighet den ända riktiga saken jag gör idag.

Girl next door



Nu ska jag och Emma iväg, som sagt ska vi ut till Marielund på en fest där. Ha en bra lördag, PUSS

How you always take of catching and then you never open your hands



Igår fanns det inte så mycket att göra, så vi kollade på 94ornas innebandymatch i hallen. Efter det gick jag hem, fick sällskap av Leo. Och var det bara jag som märkte hur extremt sinnessjukt galet kallt det var? Mina fötter var is när jag gick och lade mig. Om några timmmar har vi match i Nykvarn mot Nykvarn. Känns inte som om vi kommer vinna, men man kan alltid hoppas. Ikväll ska vi nog ut till något i Marielund, hursomhelst så är det bra att det händer något.

Knowing something would happen



Gårdagen spenderades på St Eskil, där jag och Sofia kollade in IB. Jag kan berätta mer om vad jag tycker om alla gymnasielinjer/skolor/val senare, nu måste jag till skolan.

Leopard





Kom nyss hem från frisören, håret är som vanligt ljusare och mer "jämn"-blont. Det ända som är synd är ju att man måste klippa lite, jag saknar redan min förra längd även om hon bara klippte någon cm. Snart ska jag ner till träningen och efter den kommer två galna brudar upp hit för att se film. Det känns så bra med onsdagkvällar, bara för att mer än halva veckan då är avklarad. Nu är det ju snart helg...

So we never have to show and you never know


Iscool bild tagen igårmorse

Gårdagen var sjukt mysig, vi satt (nästan) alla hos mig med te och kladdkaka i flera timmar. Mycket prat och sen tog vi oss till träningen tillsammans. Dagen blir jävligt chill, först stå i cafeterian och sen när jag slutar ska jag till frisören och slinga håret. Men som jag alltid säger, nu måste jag gå. HEJDÅ

Turn things upside down



Jag säger grattis till William, som efter mer än 6 veckor har tagit bort sitt gips idag. Tycker det ser så sorgligt ut med ett barn i rullstol, så det är bra att den inte behöver användas mer nu. Det ser helt knäppt ut när han går runt utan kryckor, har typ glömt bort att han hade två ben. Dock haltar han fram, men jag antar att hans ben blir starkt snabbt nu.

Dagen har varit äckligt trött och jobbig, allt berodde på att jag sovit för lite inatt. Vet inte vad jag gjorde vaken varken sig igårkväll när jag inte kunde logga ut från msn, eller imorse när jag inte kunde somna om klockan halv sex. Lägg till en måndag på trötthet och man får en inte helt lyckad dag. Gränsen är nådd när batteriet på iPhonen är slut och man måste genomlida en hel mattelektion utan Spotify. Allting blev lite bättre efter en timmes sömn, sushi, toscakaka och te. KISSES

Just for you



Bara för att jag saknar världens finaste Andrea och bara för att jag saknar att stå där på balkongen och ta halvseriösa självutlösarbilder i takt med Just the way you are spelandes från högtalaren.


Väntar på något som inte finns


iPhone-tagen bild

Känns helt rätt att kartongen med HUAWEI-mobilen blivit utbytt mot en lapp på 500. Rebecka kom hit för en stund sen och köpte den och det är ju faktiskt helt rätt att mobilen används också. Dagen blir en ordinary söndag, dvs en dag utan innehåll fram till klockan halv sju, då träningen kommer och räddar hela dagen. Jag ska kanske skruva ihop Moses också, som inte är en trasig judepojke i vassen utan namnet på min stol från IKEA.

I know what you are


Köp en mobil!
Matchen idag gick helt okej, trots förlust. Också mycket roligt att bli vald till matchens kämpe och därmed få en mobil och vattenflaska på köpet. Det är ju en bra mobil, jag hade gärna behållt den om jag inte redan varit nöjd med min iPhone. Därför vill jag sälja den, så om någon vill köpa en HUAWEI, en bra touchmobil, för 500 kronor, säg till! Den är helt oöppnad...
Snart ska vi åka till Stockholm, ha en bra lördag!

Offers me protection





Emmas hand, Annabelles ring

Helt sjukt vad trött jag är idag, mestadels i kroppen efter all träning. Helgen ser ut att bli helt okej, som vanligt händer det inte så mycket i slutet av januari. Imorgon är det match tidigt (hemmamatch, kom och kolla 10.15) och efter den ska jag åka till Stockholm för att träffa min kusin Henrik och hans tjej Maria, dom har precis flyttat dit. Någon gång under helgen ska jag skruva ihop min stol som legat i rummet i tre veckor, hämta hem färgprover på olika sorters vitt (?) till mitt rum och så ska jag sova. Där var helgens planering slut, hoppas eran helg blir lika lite insane som min.

Planted thorns in this garden of mine



Om man skyndar sig hinner man faktiskt blogga på morgonen. Igår var precis som alla andra dagar den här veckan; gå med Simba, sova lite och sen träna. Har faktiskt inte pluggat mycket alls, trots att vi idag har förhör på electricitet och muntligt franska. Känns lite waste att lägga tid på saker man redan lärt sig och kan. Idag är det FREDAG, vilket känns helt amazing. Ska antagligen göra något med tjejerna ikväll, något annat alternativ finns faktiskt inte. Nu ska jag dricka upp mitt glas med c-vitamin och sen ska jag åka till skolan. PUSS

When the children cry, let them know we tried

Efter hundpromenad, en stund med huvudet på kudden och lite tid utan innehåll, ska jag nu bege mig ner till innebandyträningen. Bredvid datorn på bordet ligger ett mycket fint "collage"/tavla gjord av Emma Malm. Tredje året i rad är det hon gör varsit personligt ihopklipp av bilder som en tavla och ger oss alla sex varsin. Jag är så glad över att den ska upp på min vägg nu, på den kan man se vår vänskap förevigad i bilder. Nu måste jag gå och ska på vägen ner försöka vakna upp lite.


Would all this end up in the precipice of a missing piece



En nästan tom tisdagseftermiddag framför mig, planerar lite plugg, gitarr och sen träning. Det är ganska skönt att klockan inte ens är två. Just nu är allting tomt, det finns knappt något roligt framför en. På samma gång finns det inget dåligt heller, inga prov den här veckan eller nästa. Tiden brukar alltid gå så fort, men nu känns det som om den stannat upp mitt i en grå januari/februari/någonting-sörja. Varje dag ser jag mer och mer asfalt på vägarna och varje dag tänker jag mer och mer på att ta ut min moppe. Fortfarande är vår lilla grusväg vid oss helt isig. Kan det inte bara bli vår?

Long were the nights when the days once revolved around you



Gårdagen var lika ointressant att blogga om, som hur gråa gatorna är efter att snön försvunnit. Lika trött är jag och lika oöpnnade ligger böckerna i väskan därnere.

Bruise

 
Tröja från Gina Tricot

Nu ska jag gå ner till stan för att möta mina girls, sen beger vi oss till Annabelle. Middag och mycket snack väntar och det ska bli riktigt fint. Jag ska där nere om tjugo minuter så det är nog bäst om jag börjar sätta på mig jackan och gå neråt nu.


Set me free

För det första kommer jag knappt ihåg resan till Teneriffa i höstas, jag kan inte fatta att jag var där eller att jag var så där brun? Det var så perfekt där att det lika gärna kunde vara en dröm, en avlägsen sådan. Iallafall så vill jag utomlands igen snart, jag längtar efter solen. Vi åker alltid till Morzine på sportlovet, en by i franska alperna och åker skidor, eftersom vi har en lägenhet där. I år ställs det in pga Williams brutna ben som inte kommer tåla skidåkning. Därför kanske vi ska åka till något varmt ställe istället, eller jag tjatar iallafall. 
Dagen var fin, en kort fredag med idrott som avslutning. Eftermiddagen/kvällen spenderas i sängen och framför tvn, jag är så sjukt trött efter första skolveckan och träning varje dag. Imorgon har vi match i Nyköping och det kommer bli underbart att gå upp lika tidigt imorgon som jag gjort hela veckan. Samlingstiden är nämligen 8.20, vilket egentligen inte är okej på en lördag. Nu ska jag ner och äta Half Baked och Chocolate Brownie Fudge, jag pratar förstås om dom två B&J som står i frysen.


Feels like flying



Visst det är cirka sex månader kvar till sommaren, men ändå HM-katalogen har kommit ut och mer än någonsin vill jag ha sommar.
Måste berätta att jag tillfrågad av en tjej, som gått på Mariefredsskolan, om jag ville ställa upp som modell. Alltså, hon går på gymnasiet och ska bli makeupartist, så jag antar att det är något projekt i skolan där hon behöver hjälp. Det var lite random med tanke på att jag inte känner henne, hade henne inte ens på facebook. Men mest är det ju roligt, så självklart är jag på. Jag är lagom trött efter träningen, ska nog snart bege till sängen, önskar ingen försovning imorgon igen...

Even the best fall down sometime, even the stars refuse to shine

 

 

Från att igår känna att allt var grymt jobbigt, speciellt att skolan börjat och att vintern aldrig tar slut, så har mitt humör idag vänt. Lektionerna är ju faktiskt ganska roliga och dagarna är faktiskt inte så långa, trots att jag måste gå hem i djup snö för att gå med Simba varje dag. En anledning att jag känner mig gladare är träningen. Det kanske låter som flumm, men faktiskt så blir man sjukt mycket piggare om man tränar varje dag. Ingenting känns jobbigt, liksom man klarar allt. Jag kom nyss hem från en galet bra innebandyträning, kanske därför detta inlägg blev så positivt. Nu när jag ändå är inne på det positiva spåret måste jag säga att mina vänner är helt enkelt, självklart, utan tvekan bäst. Att gå till skolan blir något bra, för ni är ju där. Och så är jag nöjd att jag, Ebba och Emma bröt vårt gamla mönster från förra året, att gå hem och ruttna (plugga/sova) varje dag efter skolan. En onsdag eftermiddag kan man ju faktiskt göra något tillsammans.

Come on, come out


Nya jeansen från Gina



Första skoldagen var väl inte jättejobbig, vi slutade tjugo över 12. Det som var jobbigt var däremot klockan som ringde halv sju, Bengt som gav oss en sida engelska att skriva och det faktum att det här bara är början. Det kommer knappast bli lite plugg den här terminen och att vi ska hinna njuta av vår sista tid på Mariefredsskolan känns lite svårt. Jag längtar som en galning till april, maj, juni, när snön smälter, moppen tas fram, jeansen tas av och shortsen tas på. Jag längtar efter skinnjackan och conversen, efter gräset och hängmattan, grus på vägarna precis när snön försvunnit och framförallt längtar jag efter att vi ska gå ner och sätta oss i hamnen på vårt egna ställe, med högtalare, glass och solbrillor. Om man tänker på det och sen snabbt kollar ut, stannar typ hela hjärtat upp. Det är ju snö ute?

I hope my smile can distract you



Sitter och sörjer, sista skolfria timmen kvar av lovet är snart slut. Det är sjukt mörkt och Spotify langar just nu bästa låtarna på Shuffleplay, jag känner mig lite ovillig att gå ut. Men hejdå, ha en bra SKOLdag.

Light years away



Sista lovdagen spenderades med Sofie och shopping. Vi skulle åkt till Stockholm, men varför planera något när ändå SJ ska medverka? Efter ett inställt tåg och en försenad ersättningsbuss så hoppade vi på ett tåg till Eskilstuna istället. Det blev ändå en värd dag, mysigt med lunch/fika med Sofie, plus att jag kom hem med nya jeans, en tshirt, ett linne och en tröja. Brett Dennen – Ain't No Reason 
Imorgon börjar skolan, vilket känns i grunden dåligt, men på något sätt ändå liite roligt, det var ju ett tag sen man träffade alla.

When he's getting from being him into nobody for me


Två dagar gammal bild

Nu ska jag till Emma, sista kvällen på lovet, sista chansen att njuta av friheten.

Solo



Matchställ på, snart åker jag till Nykvarn med laget för att döda. Vi kanske inte är ledande laget (haha) men matcherna är ändå lika taggade, lika roliga. Två dagar kvar av lovet, vad gör man sista kvällen? Tack för att ni önskar oss lycka till, det behöver vi.

To be alone with you



Saknaden efter sommaren är ett hål som blir större och större, mer snö och färre och färre lovdagar kvar gör sitt till. Det finns flera saker som skulle kunna skrivas in på SAKNAR-listan, men i nuläget får jag helt enkelt acceptera det jag själv valt. Snart ska jag träffa Savannah för att kika på Låt den rätte komma in, lite lagom saftigt efter 8kilometers skidåkning och bastu. Puss

Läppglans i håret

Sitter på tåget hem från Stockholm nu, bion dvs Harry Potter 7 var riktigt bra. När jag kommer hem väntar middag med bl.a. Miltons.

När jag stängde en dörr öppnade någon en ny





Nu ska jag till tåget, the girls and I are going to Stockholm. Ha en fin fredag, kisses.

För att ni är älskade (Om Annabelle var hunden)


Tagen innan vi gick ut på vår tretimmars promenad i tisdags

Idag åkte jag, pappa och William till Cosmonova, lite mysigt att kolla på 3D bio om Dinosaurier och titta på utställning om hur människan utvecklats. Alternativet att ligga hemma var iallafall inte bättre. Nu ska jag snart gå ut i snön och mörkret för att ta mig till Emma Malm där film visas.


More than he can bare



Sitter här och är cool i mitt rosa underställ, om cirka en kvart kommer mina tjejer i tjocka kläder och ryggsäck.

Here I am, in the land of the morning sun


Min kusin Henrik

Träningsvärk överallt efter 8kmeters skidåkning, innebandyträning (igår) och ännu mer träning på det idag. Dock älskar jag känslan, det var verkligen ett tag sen jag tränade pga att jag varit sjuk. På tåget till Södertälje åkte också Matilda, smart som hon är så fixade vi varsin gratisresa. Imorgon blir det en hel dag med dom allra bästa, långpromenad, bastu, matlagning och sleepover står på schemat. Jag ser verkligen fram emot det. Spotify på min nya iPhonehögtalare sitter som en perfekt avslutning på kvällen.

Because a part of me still want you, though I know I've made my decision



Första i första tvåtusenelva




Bilder från facebook

Kvällen var lyckad, tack vare allt fint folk som man firade med. Tolvslaget firades vid övergångsstället i Slottsbrinken och egentligen kollade jag inte på raketerna, men det spelade ingen roll. Efter många vältningar i snön, kramar och hundra gånger sagda Gott nytt år, började vi stelfrusna människor gå hemåt. Kom hem vid tvåtiden och tillbringade sen 2011:as första timmar i sängen med iPhonen. Jag smsade, pratade i telefon och var (nästan) ensam inne på facebookchatten, fram till någon gång efter fem, då somnade jag. Det var iallafall en truly värd kväll, hoppas alla andra också tyckte det. Nu ska jag spela spel med familjen och avsluta nyårsdagen med lite hummer.

RSS 2.0