Happy new year



 

GOTT NYTT 2011!

Nu kan jag inte få bort den stora texten, skrattar åt mig själv. Snart ska jag äta nyårsmiddag här hemma och sen ska jag vandra upp till Anna där partyt är på g. Hoppas alla får en bra kväll, ett bra slut på 2010 och en bra början på 2011.


Rest of my life



Mysig förmiddag med Ebba och Savannah på Två Goda Ting. Nu ska jag snart åka till IKEA och sen se Änglagård på bio. Snart är det nyår, dock har jag inga löften för 2011, jag kanske ska börja fundera på det...

Just believe

Det här blir mitt första inlägg gjort från iPhonen, hoppas det funkar. Idag har jag bland annat gjort fina muffins med min uttråkade bror. Lägg sedan till två hundpromenader, lite läsning i Jungstedt-boken och en träning som jag bara kollade på, så blir resultatet en helt ospeciell dag. Imorgon ska jag antagligen till IKEA och gå på bio, ska bli roligt att äntligen göra något. Glöm inte att det är partyyy på fredag, lite tagg till det va?

Changes



Bara för att jag såg Inception idag, som blev en av topp tio bästa filmer jag sett. Den är galet smart och sjukt bra. Jag kommer nog se den flera gånger, den är så välgjord och full av konstiga detaljer som man aldrig kan uppfatta första gången man ser den. Alla borde se den!

Sofie, Ebba och Savannah tog sig upp hit idag. Det var riktigt länge sen vi sågs, så det var nice att bara prata, dricka te och kolla på film. Till middag gjorde vi hemmagjord pizza, nu ska jag fixa ett iTunes konto, kisses

27 december



Hej, för några dagar sen kretsade allt kring julen och för den stora Julaftonen. På några sekunder var allt över, julafton varade bara i några ögonblick. Känns helt tomt och sorgligt nu när allt är slut. Julhelgen hos mormor har iallafall varit sjukt mysig, men för kort som sagt. Blev glatt överraskad när jag och mina två bröder alla öppnade ett paket med varsin iPhone4. Det var verkligen big surprise, men såklart en mycket bra sådan. Annars fick jag pengar, presentkort på HM och MQ, plattång (+en mini), weschörlurar, prenumeration på VR, bh/trosor, iPod/iPhone högtalare och sen massa smågrejer.



Nu är jag hemma och börjar sakta bli helt frisk, längtar efter att verkligen börja ha jullov.

Shake up Christmas



Det är två dagar kvar till jul, dagen före dagen före doppardagen, imorgon är sista vanliga morgonen. Jag har vart död dom senaste dagarna, förutom hostan och febern så har jag varit dödligt trött och helt careless med allt. Otvättat hår, världens stökigaste rum, oinslagna julklappar i påsar. Jag har kollat på tv i timmar fast jag hatar det jag tittar på, jag har tvingat mig själv att äta, inte orkat svara på sms, jag har struntat i facebook för att datorn ligger på golvet och jag inte orkat plocka upp den. Att det är jul har jag minst av allt brytt mig om. Idag vaknade jag lite piggare, men framförallt lite gladare. Så idag har jag tagit tag i lite saker, visst är jag fortfarande sjuk, men har ändå orkat göra en del av dom där sakerna som jag bara skjutit upp. Nu är jag taggad på julen, låt den komma bara. Imorgon åker vi till Linköping, till mormor. Där ska vi fira jul och så åker vi hem på måndag. Det ska bli grymt mysigt, me love christmas. Jag kommer sakna morfar i år. Han kanske sitter bredvid Jesus på julafton och äter julskinka och kollar ner på oss. Jag tror iallafall att han kommer vara med oss, på något sätt.

I guess it's over



Typ såhär mycket finns det att säga.

The way we put our hopes



I fredags var jag i Stockholm och julhandlade lite. När jag kom hem fredagkväll började jag må riktigt dåligt. Morgonen därpå vaknade jag med drygt 39 graders feber och en hosta som river sönder hela kroppen. Inatt sov jag knappt, låg och stirrade i flera timmar, halvt sovande halvt vaken. Idag har jag 40 graders feber och mår ännu sämre. Enda anledningen att jag orkar sitta upp och blogga är att Ipren tar ner febern. Det är så sjukt jobbigt att ha så hög feber, jag klarar inte av det. Vet inte vad jag skulle gjort utan värktabletterna. Förutom att det suger att må såhär, så suger det också att jag inte kommer kunna gå till skolan sista dagarna innan lovet. Dvs att jag kommer missa julavslutningen, beygsutdelningen och antagligen också minijulafton. Jag är glad om jag hinner bli frisk till julafton.

Niornas dans



Den här bilden togs hos Ebba, precis innan vi skulle gå till bussen. Det var verkligen svårt att gå i den djupa snön med 12,5 cm:s klackar... Kvällen på vikingavallen i Stallarholmen var rolig, helt klart annorlunda än någon annan kväll. Vi dansade nästan hela tiden och åkte sen hem vid 22. Efter att dansat varenda dans i mina skor, så hade jag då hyfsat ont i fötterna.

Take over control



Idag stannade jag hemma från skolan. Jag är inte dödssjuk men jag vill bli riktigt frisk och det blir jag aldrig om jag hela tiden går och är sjuk i skolan. Dessutom är ju dansen ikväll och den måste jag vara pigg till. Nu har jag duschat och sminkat mig. Snart ska jag till Ebba där alla snygga tjejer kommer göra sig iordning, äta och tagga innan vi tillsammans tar oss till bussen klockan som halv sju går till Stallarholmen. Puss!


Får jag lov?



Har inte haft tid att blogga, den här veckan är lite galen fast på ett mycket positivt sätt (jämfört med förra veckan). Det enda som stör är att jag går och är sjuk, varje morgon har jag sjukt ont i halsen. På dagarna är det precis så jag orkar, men enda anledningen att jag släpar mig till skolan är att jag inte vill missa något. För denna vecka händer allt. Igår åkte vi till Eskilstuna och det blev lyckat, hann köpa ganska mycket trots att jag bara ville lägga mig ner och sova typ hela dagen. Till mig själv köpte jag bara en topp och en (misslyckad) ring som jag ska byta och sen ett par fina strumpbyxor till dansen imorgon. Blev lite mobbad över att alla köpte tre par strumpbyxor för trettio och jag köpte ett par för åttio. Dom är egentligen bara avundsjuka, dom ska få se hur mycket finare och hållbarare mina strumpbyxor kommer vara... Sen köpte jag lite julklappar osv. Idag gick jag till skolan för att vara med på dansträningen som varade från halv 12 - halv 16. Nu kan jag dansa vals, foxtrot och bugg, så imorgon gäller det. Eftersom MQ öppnat en webbshop så kan jag dela med mig av en bild på min klänning som jag ska ha på mig imorgon. Det ska faktiskt bli riktigt roligt med dansen, inte för att danserna är dom man skulle välja själv, men det blir ändå en rolig grej.

Du lyser upp i mörkret







Bara för att jag är klantigast och glömmer kameran hemma, så måste jag kopiera bilder som en tjuv från facebook. Den här dagen måste man faktiskt ha på bild.

Luciatåget igår gick fint och även imorse gick det bra. Igår sjöng vi för staden och imorse för skolan. Efteråt fortsatte skoldagen med julpyssel, julmusik och volleybollturneringen. Eftersom vi är dom stora niorna i år, så skulle vi klä ut oss. Imorgon skulle vi åkt alla till Stockholm, det är vår traditon att åka och julhandla tillsammans. Felet för vissa är tydligen att det är farligt/läskigt osv att vistas i vår huvudstad efter självmordsbombaren igår. Visst, jag tror också att det kommer hända något mer, men verkligen inte tre dagar efteråt på samma plats? Känns lite onödigt att stå över roliga saker för att man är rädd. Jag förstår/respekterar självklart dom som inte tycker som jag, men blev bara lite besviken över att bara jag och Savannah ville till Stockholm. Kanske blir det Eskilstuna, kanske blir det inget alls, känns iallafall inte lika roligt längre.

Lucia



Idag ska vi i Luciatåget sjunga för hela Mariefred i kyrkan. Vi är som sjunger i kören är ju både skolans och stadens luciatåg. Igår åt jag julbord på värdshuset och sen kollade vi film hos Jesper igen. Har typ haft panik hela helgen för att jag inte köpt några julklappar än, plus att jag vill köpa kläder själv också. Nu ska jag iallafall klicka hem lite kläder från ginatricot och sen ska vi ju till Sthlm på tisdag. Bilden är från julavslutningen årskurs 6.

Hej

Hej, jag är sjukt trött och sitter i nere i ett helsvart kök, skulle egentligen bara ner för att hämta ett glas vatten. Världens jobbigaste veckor är över, kvar är bara allt man sett fram emot och sen är det bara jullov som väntar längst bort. Ni fattar inte hur skönt det är. Efter skolan solade jag lite solarium och sen lite senare gick vi till Jesper, lite trevligt där alltså. Nu ska jag nog ta några tunga steg upp för trappan, för på övervåningen väntar ju gosiga sängen. Den här helgen blir bra, I can feel it. Godnatt :)

20:25



Satt och lyssnade på Jan Rylander, i biologisalen idag, när Ebba och fler vinkar ut mig ur klassrummet. Dom berättar att William gjort illa benet/foten ute på skolgården. När jag kommer dit ligger han på snön med filtar över sig och massa lärare står runt. Han hade tydligen lekt/glidit på skateboardrampen (utan skateboard) och sen hade han och en kompis ramlat. Kompisen ramlade ovanpå honom och då knakade tydligen Williams fot. Så eftersom han inte kunde röra på den, han hade verkligen ont, så sen åkte vi ambulans till Eskilstuna. Efter mycket lång väntan, massa morfin till William för att dom skulle kunna "vrida foten till rätta" och en gipsning på foten så fick han äntligen röntgas. Bilderna visade att han brutit benet precis ovanför foten, eller rättare sagt så har man två ben där och båda var av. Jag kom hem nyss, men William och mamma är kvar där, han ska opereras inatt. Det har verkligen varit en galen dag, liksom jag hoppade in i en ambulans vid halv två och hade ingen aning om vad som skulle hända. Sen är det ju så sjukt synd om min fina lillebror, jag hoppas han inte behöver stanna på sjukhuset så många nätter.

Hon kommer den goda med ljuset hit



Från åtta till elva satt vi i ett klassrum och slet med våra framtiduppsatser till Rotary. Alla gjorde på sitt sätt och jag tror att allas i klassens är värda att bli lästa. Det är ju ganska intressant det där med framtiden, det är tankar som man bara bär inom sig och nästan aldrig delar med någon. Det var nästan som om man inte ens visste att dom där tankarna fanns där, inte förrän man skulle skriva ner dom så blev man medveten om att man faktiskt hade tankar om sin framtid. Jag skulle verkligen vilja läsa allas uppsatser, alla tänker ju så sjukt olika. Annars har jag mest tänkt på att det här är årets sista officiella pluggeftermiddag, inga fler prov väntar efter historia del 2 imorgon. Bara för det så har jag väl inte pluggat jätte mycket, jag tror att jag kommer minnas allt imorgon eftersom "Anders-pärmen" varit öppen varje dag den här veckan. Jag vet inte riktigt hur firandet kommer gå till imorgon, men på något sätt måste vi göra något riktigt smart för att visa hur glada vi är över att proven är över. Snart är det jullov och jag längtar något enormt. Det bästa är ändå att vi har alla roliga saker framför oss, nästa vecka kommer bli sjukt bra. Lucia, pysseldag med volleybollturnering, niornas dans med en dansdag i skolan innan, springa in julen och sjunga "Nu äre jul igen.." och sen dagen då vi kommer stå i kyrkan och gråta över våran sista julavslutning och sedan gråta av glädje när vi öppnar våra bruna kuvert i klassrummet. Hoppas kan man alltid.

You took your suitcase and I took the blame

 

Nu är det bara ett prov kvar, friheten är så nära att man nästan kan känna den. Efter att ha pluggat ett tag, tog jag lite frihet och kollade på en film. Kändes konstigt att göra något man ville göra en eftermiddag efter skolan. Det är inte ofta man har valet, ska jag läsa Mina drömmars stad, sova lite eller ska jag se film? Schemat när man kommer hem brukar istället vara färdigskrivet: plugga, facebook, plugga, stirra i en vägg, plugga osv. Så har det iallafall varit den senaste tiden. Idag har jag också skrivet ett riktigt avtal med Anna på torget, lönen blir densamma som den var på värdshuset. Skillnaden är ju att jobben är lite olika på rolighetsskalan. Nu ska jag läsa klart dom där 27 sidorna i Mina drömmars stad, som ska vara lästa tills imorgon och sen ska jag sova.


11 / 11 1918

 

 

Suttit i ett antal timmar med första världskriget. Kriget var faktiskt lite galet, över 20 miljoner miltära och civila dog. Om man läser om det lite mer så förstår man också att anledningen till kriget var väldigt onödig. Tur att vi lär oss, så att vi inte gör om samma dumma saker igen. Tror iallafall inte att någon i 9a kommer starta ett världskrig efter det här provet, liksom taskigt mot nästa klass som måste läsa om det. Vi vet ju hur jobbigt det är att plugga till ett prov om ett världskrig...

 


You are my heaven on earth, you are my last my first



Efter att ha sovit elva timmar inatt, gick jag lite motvilligt upp. Visste vad det var som väntade, en hel dag full av kemi och historia. Det har ändå gått ganska bra, när man sitter i köket så kan man inte gå in på facebook hela tiden, vilket gör att det blir lite effektivare pluggtid. Kemiprovet imorgon känns ganska lugnt och sen har jag ju historiaprovet på tisdag, så jag har fortfarande tid kvar att plugga till det. Längtar verkligen till träningen ikväll, det blir ljuspunkten på den här mörka söndagen. Jag har ju glömt skriva vad jag har fått alla dagar i julkalendern. Den tredje fick jag en makeupremover-sponge, alltså en svamp som man har när man tar bort sminket. Igår fick jag Vitamin Neck Gel och idag fick jag Peppermint Cooling Foot Lotion. Flashiga namn haha.
Just nu lyssnar jag på jullistan number one: Julstämning
Jag kan ju lika gärna plugga lite till, finns inte mycket annat att göra ändå. God andra advent :)

How I'm begging on my knees









Idag spelade vi match mot Järna. Sjukt skönt att för en gångs skull vinna, det gjorde hela dagen. Dock så blir det lite sämre av att jag pluggat historia, det borde man inte behöva göra på lördagar. Nu har vi gäster här, som inte så intressanta för mig, så jag sitter här på mitt rum och antar att resten av kvällen kommer bli likadan. Visst, jag skulle kunna göra något, men är inte helt på att gå ut i snön/mörkret.

20:05

Gammal galen bild

FREDAG, lika maffigt som ordet står där, lika skönt känns det. Den här veckan har varit tung, men vet att nästa kommer bli tyngre. Fick tillbaka matteprov gånger två och fysikuppsats idag, blev mycket nöjd över MVG:ena som säkrar betygen till jul. Gjorde mig lite mer taggad att köra stenhårt sista veckan, det kommer vara så värt det när jag sitter där i klassrummet den 21 december och stirrar ner på mina betyg. Savannah kommer snart upp hit, väntar på henne. Hon och jag är dom enda som uppskattar lite Idol på fredagkvällen... Nu ska jag ner och titta på världens snyggaste Olle, ha en bra kväll!


Känner vart hjärtas fröjd





Gick till skolan i mörker, gick hem i mörker. Träden är vita och man får dra upp dragkedjan på jackan högst upp för att inte förfrysa sig och ramla ihop på marken. Det blir mer jul för varje dag, ett steg närmare friheten borta vid 21 december. Idag fick vi veta vem som blev Mariefreds Lucia... det blev... *spänning*...: SOFIA JEPPESEN.
Grattis till henne, bättre lycka nästa gång till oss andra. Vem som blir Skolans Lucia återstår att se.
Jag ska försöka säga vad jag fick i luckan varje dag. Igår fick jag en nagelfil och idag ett shampoo.
Imorgon är det fredag, den här veckan har faktiskt gått för snabbt, det är lite läskigt att tiden går så fort. Har inte en aning om vad som händer i helgen, eftersom veckan gått så snabbt så har jag inte hunnit tänka så långt. En sak jag vet är att det är Franska prov imorgon, wish me luck. PUSS

December the 1st

 

Vaknade och fann en sådan här på mitt skrivbord, blev lite överraskad faktiskt. Det är en julkalender från Body Shop, så man får lite små saker varje dag. Skrivit (nästan) klart ett geografiprov, haft ett 5 min långt möte med SYV och sen tränat nu kvällen. Mötet med SYV bestod av att jag berättade att jag bestämt mig inför gymnasievalet och hon sade typ "Va bra". Nu ska jag se på Maria Wern, puss



RSS 2.0