Something new



"Efter-bild" när jag gjorde min brors jeans till shorts.

Tyvärr finns det inga fina bilder från igår, min mobil låg oftare i vin än användes som kamera. Det var iallafall riktigt trevligt, behövs kanske inga bildbevis. Idag är det Valborg, men ikväll ska vi bara grilla/chilla/fira hos mig, eftersom festen var igår. Nu ska jag dessutom iväg och jobba, så jag håller tummarna för att benhinnorna klarar sig. Ha en fin Valborgsafton.


Rolling





Efter en sjukt fin dag i solen med mina hjärtan, är jag nu redo för att bege mig till Anna. Fest väntar, som ett för tidigt Valborgsfirande. Kärlek till allt just nu, speciellt vill jag framföra ett tack till solen.

Stockholm















Bilder från gårdagen: shopping, picknick i Kungsan, mjukglass, bio. Filmen var förövrigt väldigt bra, rekommenderas starkt. Nu ska jag ut i solen och sola ryggen, det är lite sorgligt att bara ha linjer på framsidan av kroppen.


Inköp





Shorts Vero Moda, 249




Klänning Topshop, 699

Gårdagen innebar inte så många inköp, men inköpen som gjordes var riktigt värdefulla. Shorts och avslutningsklänning, äntligen säger jag åt båda. Jag har letat klänning hur länge som helst, men ingen har varit bra. Igår gick jag runt och var sådär äckligt frustrerad över att inte hitta något snyggt och så plötsligt uppenbarar sig ett fint, rosa, volangfodral framför mig nere på Topshop. Visserligen är den inte från One Teaspoon, men det blev mindre viktigt när jag insåg att det var den här jag ville ha. Hur hela klänningen ser ut får ni se på Niornas Lunch och/eller skolavslutningen.  


Jag vill känna mer, se mer än jag ser



Nu åker jag till Stockholm för lite glid, shopping och bio. Hoppas på regn från 17:50 fram till 19:20, under den tiden vi ser Red Riding Hood på Sergel. PUSS


Why did I have to run before my morning came



Blev en fin kväll på IP igår, vi trotsade nattens kyla med shorts, är det sommar så är det. 

Just nu är jag hyfsat trött i kroppen efter dagens 29 km långa cykeltur, på gamla Strängnäsvägen till Malmby och hem. Som tur var behövde jag bara cykla den sista biten i regn och när regnet var som värst hade jag hunnit hem och sätta på en film, perfekt timing. Jag ritade också klart en av bilderna till konsthäftet, vilket ni kanske får se här någon dag. Efter en hel dag i ensamhet fick jag panik, vet ni hur det känns att inte prata med någon på flera timmar? Kändes iallafall bra att avsluta den ensamma dagen med lite socialt sällskap genom att åka till Emma.

Pärla

   



Kiss of Death från One Teaspoon

Vill ha den något brutalt. Det finns ingen annan klänning jag kan tänka mig, men det finns heller inget dyrare alternativ.Tänk om jag kunde köpa den, tänk om jag bestämmer mig för att betala 1899 kronor för att äga något så nära perfektion som möjligt, tänk om jag kunde komma till skolavslutningen i den vita modellen. Jag måste nog fundera lite till. Tänk om.

SOMMAR (PÅSK) LOV







Hemma







Helgen på mitt land har varit riktigt fin. Vädret är helt sjukt, tror faktiskt att alla i Sverige vet hur varmt det är ute, det är sommar. Därför var det lite extra trevligt att sola, lyssna på musik och umgås med min kusin Andrea på vår terass i Småland. Hade till och med kunnat bada, men måste meddela att det bara var min lilla sjuåriga kusin Hugo som ville bada i det iskalla vattnet.
Idag har jag solat med två bruna brudar som heter Sofie och Ebba. Det är lite läskigt att ett påsklov kan kännas som sommarlov, än en gång så måste jag säga att det är heelt sjukt. Jag orkar inte skriva mer nu, varenda sekund inomhus känns som slöseri med sommardagar. Kvällen spenderas antagligen med lite folk på IP. Sommar, ohja.


Skär Torsdag

 





Det blev en väldigt fin dag med Sofie i Södertälje. Vädret var så perfekt att vi satt med varsin Mc-bricka vid vattnet största delen av tiden. Alltid lika trevligt att snacka med den tjejen. Inköpen vi gjorde var inte särskilt stora, men trots att jag bara fick med ett linne hem, var det riktigt värt att åka in. Bara milkshaken gjorde dagen värd. Nu ska jag packa klart min väska och bege mig ner till Småland. Glad Påsk!


As I rearrange the songs again, this mix could burn a hole in anyone

 

 
Grillning i Lottenlund idag

Läste precis en blogg som nämnde att hon skrev "vilken underbar dag" i varenda inlägg dom senaste dagarna. Jag känner mig träffad, men det är faktiskt så att allting blivit mycket positivare på bara några dagar. På mindre än en vecka har vintern övergått i en varm vår, innekvällarna framför datorn har blivit utekvällar i hamnen, känslan av att vara instängd på Mariefredsskolan har övergått till en nerförbacke mot det slutliga slutet och till sist så har veckor fulla av prov ersatts med ett grymt efterlängtat lov. Imorgon ska jag och Sofie ta oss iväg för lite affärer och sedan åker jag till min stuga. Vi firar nämligen alltid påsken med mina kusiner, vilket nämligen alltid är lika mysigt. Nu ska jag ner till (vart tror ni?) och fira lovet med Larssan, Savannah och Annabelle.


Home



Fick nyss hem ett paket innehållande bland annat kuddar, sängkappa och en enkel klänning från HM.


Betoning på 19/4



Eftermiddagen blev lika fin som planerat, fick även sällskap av Sofie. Efter några timmar i hamnen förflyttade vi oss till gräsmattan på IP. Vart man än är, vad man än gör och med vilka man än är med, så är det lika underbart att vara ute. Ska fortsätta livet ute, som påminner om sommarlov, väldigt snart.

13:20



Såhär galen blev min hund när jag skulle blogga innan jag skulle gå med honom. Han är iochförsig snyggare på bild än mig, haha. Nu ska jag ut med honom, fast mina benhinnor tillåter bara världens kortaste runda. Resten av den här fina, långa dagen tänker jag tillbringa i hamnen(på det vanliga stället) med Ebba, Emma, musik och glass. Hör av er om ni kan komma på ett bättre sätt att utnyttja dagen på, jag tror nämligen inte att ni kan det.

Atmosphere


Standardbilden från i lördags





Måndagar brukar vara dåliga, men dom två sista bilderna visar hur fin just den här måndagen var. Solen har verkligen stekt, tror inte jag behöver poängtera det eftersom inte ens det blekaste, innesittande datafreaket kan ha missat hur mycket sommar det är ute. Alla raster tillbringas ute, på vårat ställe. Efter skolan bytte jag snabbt om till bikini och fortsatte stekandet på altanen. Nu ska jag nog ut, PUSS

Speechless



Känner mig helt trött i ansiktet efter dagens sol och vind, det har varit så skönt att vara ute hela dagen. Efter att ha pluggat lite biologi inför provet imorgon, mötte jag Savannah på cykel. Några tramp runt vår stora stad innebar att vi slutade på det vanliga stället. Solen bländade, fiskmåsarna krigade och flygplan skapade vita ränder på den färgade himlen. Jag tog mig sen vidare till Terassen, golfrestaurangen, där min söta farmor bjöd på middag. Veckan vi har framför oss är lagom chill, förutom biologiprovet imorgon så har vi inte något plugg at all och onsdageftermiddag erbjuder oss ett 11 dagar långt lov. April är en fin månad.

LÖRDAG



I fredags hade vi oturligt nog ett disco för små barn, det är ett sätt för vår klass att tjäna pengar på. Tycker dock ändå inte att det är värt, det är sjukt mycket jobb och sen tjänar man inte så bra. Dessutom tog mina benhinnor ännu mer stryk, vilket har lett till att jag har haft ont konstant hela dagen.
Idag har jag hejat mitt lag genom två matcher. Kvällen spenderades i Strägnäs hos Perssons, blev ganska trevligt men inte högst upp på en skala. Allting suger ganska mycket när man har ont, så därför ska jag nu än en gång ta på Reparil på mina ömma smalben.

And now your'e here to catch your breath




Tegelväggen våra ryggar tillbringar rasterna mot

You may not believe me. Dagen i skolan kunde lika gärna varit en av dom sista innan skolavslutningen, man kunde lätt förväxla april med juni. Solen kändes lika varm på vårat ställe utanför skolan, svenskan tillbringades utan uppgift ute "det är ju ändå så fint väder" och lektionerna var en väntan på att gå ut och sola. När jag kom hem bytte jag om till shorts och satte mig i solen. Jag frös inte, jag lovar och det är en sakerna jag inte riktigt kan ta in just nu. Helt. Galet. Att. Det. Är. 20. Grader. Varmt. Ute.

Hold it against you



Nationella provet i engelska gick väl bra, men jag hade gärna haft mer tid, hann inte ens renskrivna uppsatsen. Dagen har varit seg ända sen jag knappt kom upp ur sängen imorse och fortsatt med kallt väder, värkande benhinnor och framförallt en stor trötthet. Slutade med att jag däckade i sängen vid fyra och nu sitter jag här och funderar över hur jag ska kunna sova efter powernapen på nästan två timmar. En liten ljuspunkt är ändå att jag hunnit plugga mycket biologi idag, vilket betyder att helgen kommer bli lite mindre pluggstyrd. Imorgon ska jag sitta barnvakt åt mina grannar, vilket inte händer ofta. Onsdagkväll betyder att halva veckan är över, det börjar luta mot helg. Det är också den hela sista veckan i skolan vi har innan påsklovet OCH efter påsklovet är det maj, vilket i sin tur betyder sommar. Reaktionskedjan är lång, men inte mindre trovärdig för det. PUSS

GRATTIS



Ett litet grattis till min fina mamma, som fyller 47 idag. Händer inte så ofta att min familj är med på min blogg, men tänkte tillägna dagens inlägg till henne.

Jag kom precis hem från en kväll i Stockholm, där vi firade min mamma och min kusin med middag på italiensk restaurang. Innan vi åkte dit hann jag plugga en del biologi. Nu borde jag sova, imorgon har vi nationellt prov i engelska, vi ska skriva uppsats. Det är nog den mest krävande delen, så jag vill vara taggad för att kunna göra den bra. Det är ju egentligen som ett vanligt prov, men med ordet nationellt framför blir det så mycket seriösare.

While laughing up a storm

NOSTALGI



Utsikten från our place

Ingen kan förstå oss, om man inte förstår vår plats. Jag vet inte hur många bilder jag precis kollat igenom, bilder från när vi tillbringar våra timmar under samma sol, på samma ställe. Det finns bilder från när vi kämpar mot kylan och fokuserar på vårens första solstrålar, när vi står och hoppar på isen under oss för att vi vill ha sommar. Det finns bilder från höstens allra första skoldagar, när man envist vill hålla kvar i sommaren genom att sitta på sommarens ställe och när man förtvivlat förtränger att vattnet blivit kallt, solen blivit svag och vindarna hårda. Mest bilder finns det nog från alla dom där extremt varma sommarlovsdagarna vi inte kunde bestämma oss för vad vi skulle göra. Dom där dagarna man skickade ett gruppsms "Hamnen om 15", packade ner ipodhögtalare, satte på sig solglasögon och cyklade ner dit. Det är bilder från alla timmar vi spenderat på en och samma plats, sittandes på en brygga med ryggarna mot en stenvägg pratande om allt med ögonen vilande på en bländande vattenyta och timmarna vi pressat i solen till ljudet av segelbåtar som guppar i vattnet bredvid.

Idag satt vi där för första gången i år, första gången vädret, våra fullbokade eftermiddagar och glassorterna tillät oss att inviga vårt liv igen. Man lever inte under vintern, man överlever. Jag är glad för att jag överlevde, annars hade jag aldrig fått återuppleva hur fint det är med dagar som idag. Dessutom har jag fått mitt första myggbett.


The things you say


Lördagens outfit

Gårdagskvällen var förvånansvärt trevlig. Kvällen kändes oerhört mycket som sommar och det var fint att umgås lite med våra egna 95or, det var längesen sist. Jag har jag i legat ute hela dagen, hyfsat skönt med sol, Veckorevyn, Ben & Jerry och lite mer sol. Känns unikt att ha en positiv känsla på en söndag.

I am new, I am fresh



Gårdagen spenderades hemma, oerhört skönt med fredag. Inte för att det är något nytt. Kvällen ser ut att bli lite mer taggad än gårdagen, tror att vi åker till Emil för lite drag. Idag har jag bland annat kämpat med konsthäftet, jag har börjat oroa mig för att Bild ska bli ämnet som förstör en helhet med hösta betyget i alla ämnen. Om ni förstod meningen förstår ni vad jag menar, annars kan ni bara hålla tummarna för att jag lyckas med konsthäftet, så kanske, kanske, kanske jag kan höja mig i Bild. Annars har jag inget mer intressant att dela med mig av, jag hoppas att ni får en fin lördag. PUSS

But my heart won't travel

Blev idag klar med den svarta kjolen i slöjden, äntligen. Och syftet med bilden var att visa den, faktiskt så gick jag inte till skolan såhär... Jag kan kommentera att blåsten försökte välta mig när jag åkte hem från skolan, usch. Nu ska jag fortsätta kämpa med en av de fyra bilderna till konsthäftet, tiden tills häftet ska lämnas in har nämligen visat sig alldeles för kort. Bredvid mig ligger även biologihäftet, tycker det är tråkigt att Jan skulle komma och bryta våran pluggfriafrihet med ett stort prov, någon gång skulle det vara skönt med en tom kalender.


Just to know you're alive



Jag vågar säga att det är vår. Efter skolan tog jag Emma med den svarta hjälmen bak på moppen och körde ut till Annabelle. Där väntade flera omtyckta och en film, som kändes lite fel när himlen utanför blev blåare och blåare. Mindre fel kändes åkturen hem, solen bländade och fartvinden kändes nästan varm. Världens längsta, tråkigaste och mest deprimerande vinter har äntligen övergått till kanske historiens mest efterlängtade vår. Istället för att fira med en springtur, ska jag ut och cykla med Savannah och Emma. Kalla oss töntar, men jag tänker inte ge upp träningen bara för att mina ben gör ont. LOVE

18:15



"Lika barn leka bäst",

Jag sitter här och har ont i benhinnorna, men mest sitter jag här och är arg över att jag inte kan springa. Helt plötsligt säger benhinnorna att dom är överbelastade, dålig stil. Kan nästan se mig själv sitta i en stol och ersätta muskler med fett, medans jag tittar ut på människor som är ute och springer i solsken. Eller så får jag gå med joggingskor resten av mitt liv, kanske till och med till klänningen på skolavslutningen. Jag överdriver, det kommer gå över, det måste det.

Att din hud är doppad i honung



En vanlig måndag kan lysas upp av nästan vadsomhelst. Kanske bara av att Eva meddelade att jag fick alla rätt på senaste matteprovet, kanske bara av att få äta jordgubbar efter skolan, kanske bara av en lång promenad med nya converse mot asfalt bortsopad på grus och kanske bara av en ljusblå himmel klockan åtta på kvällen.

It's hard enough just saying





Natten med alla hos Sofie var som väntat extremt trevlig. Lördag morgon halv sju därpå var kanske lite mindre trevlig, men vi tog oss iallafall upp och spelade innebandy hela dagen fram till 18. Sen satt vi och åt melon hos mig, filmen vi skulle sett orkade vi inte med. Slutet på kvällen var lite speciellt, vi var så trötta.

Denna söndag har mot förmodan inte spenderats med plugg och ovärda timmar framför datorn, har istället varit i Stockholm. Är nöjd över att inte ha köpt så mycket, det jag fick med hem blev desto mer värda saker. Snart ska jag däcka, känns som jag inte sovit på hela helgen, ha en trevlig måndag imorgon...

18:21



Militärgrön kjol HM, magtshirt HM




Och nu åker jag till Sofie.

Falling's not the problem, when I'm falling I'm in peace. It's only when I hit the ground that causes all the grief


  

  

Spetströja HM, jeans Cheap Monday

I'm happy, det är fredag och fredagen var till och med bättre än vad det brukar vara. Vi hade nationelltprov i fysik med laboration, alltså man skulle undersöka och sen utvärdera det man gjort. Eftersom våran oälskade matte- och fysiklärare var upptagen med det hela dagen (vi hade olika grupper), så tillbringade jag stor del av förmiddagen i bilden och vid en bänk med vännerna. Efter att ha gjort ingenting avslutades skoldagen med massage på idrotten, då jag fick massage. Mycket beröm till Ebba och Sofie, det var hur skönt som helst.
Jag är taggad inför ikväll. Även om hon ska firas ikväll, så vill jag rikta ännu ett grattis till min helt fantastiska vän Sofie. Hon är en person jag ser upp till, en förebild om hur snäll och ödmjuk man kan vara. Är lite ledsen över att jag var i Frankrike när hon fyllde år, annars hade hon fått ett fett grattisinlägg. Nu ska jag fortsätta att kolla ut på det kalla utanför och värma mig under täcket. Kärlek


14:28

Seriöst, har aldrig sett något sådant förut. https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/934738/images/2011/aftonbladet_140643211.jpg

RSS 2.0